Verzorging

Overledenenverzorging – Post Mortale zorg

Het verzorgen van een overledene is een bijzondere en respectvolle gebeurtenis. Het gaat verder dan alleen het wassen en kleden van de persoon; het is een essentieel onderdeel van het rouwproces en een eerbetoon aan het leven van de persoon. Bij Uitvaartsupport stimuleren onze overledenenverzorgers nabestaanden om actief betrokken te zijn bij dit proces. Het helpt bij het vormgeven van een laatste herinnering en het creëren van een blijvend beeld dat nooit vergeten zal worden.

Natuurlijk vereisen sommige handelingen specialistische training, zoals het aanbrengen van vochtabsorberende materialen, het sluiten van mond en ogen, het verwijderen van vocht en andere procedures zoals cosmetische verzorging van het gezicht, handen en haar, het verwijderen van een pacemaker/icd, vochtverwijdering uit buikholtes, reconstructie en restauratie na bijvoorbeeld een ongeluk, en lichte balseming (thanatopraxie).

OVERBRENGAUTO

Onze zorgteams maken gebruik van moderne Mercedes-Benz Vito Rouwtransporters voor het vervoer van overledenen. Deze auto’s stralen professionaliteit uit en zijn flexibel inzetbaar. Ze zijn uitgerust met verschillende faciliteiten, waaronder thuisopbaarsets, multikoelers, bedopbaringen, schaarwagens en andere verzorgingsmaterialen. Op verzoek worden rouwauto’s ingezet.

KISTENDEPOT

We beschikken over een ruime voorraad aan uitvaartkisten in onze locaties in Ede, Driebergen en Apeldoorn. Ons assortiment varieert van eenvoudig en betaalbaar tot exclusief en luxe, met een sterke focus op duurzaamheid en ecologie. We bieden veel massief houten kisten aan, waarbij we gebruikmaken van ecologisch verantwoord Nederlands hout. U kunt meer informatie vinden over onze partners UnigraVan Wijk Uitvaartkisten en Bogra uitvaartkisten via de bijgevoegde links en toelichtingen.

Thuisopbaring of Rouwcentrum

Afscheid nemen thuis of in het rouwcentrum. Beide heeft het voordelen. Thuis is vertrouwd en laagdrempelig, in het rouwcentrum is het zorgenvrij en veilig. Thuis is er de mogelijkheid om te kiezen voor een opbaring op bed of in de uitvaartkist. In het rouwcentrum kan er gekozen worden tussen een opbaarbed of in de uitvaartkist. De keuze is aan de nabestaande en uitvaartverzorger.

Uitvaart Support Nederland